Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

«ΣΤΗΡΙΖΩ»: Δράση της ΕΙΤΗΣΕΕ για την ανακαίνιση κλινικής του «Σωτηρία»

Μέσα από την κοινή καμπάνια, με τίτλο «ΣΤΗΡΙΖΩ», οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας και μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ συνδράμουν στην ανακαίνιση της Γ’ Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών του ΓΝΑ «Η Σωτηρία». Γνωστά τηλεοπτικά πρόσωπα προτρέπουν «να προσφέρουμε κάτι μικρό για το νοσοκομείο που προσφέρει κάτι τόσο μεγάλο» στέλνοντας ένα SMS με τη λέξη «στηρίζω» στο 19059 (κόστος 1,23 ευρώ).
Ειδικότερα σε μια σειρά από πέντε τηλεοπτικά βίντεο, πρόσωπα από όλους τηλεοπτικούς σταθμούς-μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ προτρέπουν «να προσφέρουμε κάτι μικρό για το νοσοκομείο που προσφέρει κάτι τόσο μεγάλο».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, στις 23:59 το βράδυ, οι γραμμές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας (Cosmote–Vodafone–Wind) θα είναι ανοιχτές. Κάθε SMS στο 19059 στοιχίζει 1,23 ευρώ, εκ των οποίων το 1 ευρώ πηγαίνει στην ανακαίνιση.

Παράλληλα, τα κανάλια θα εντάξουν ειδικά αφιερώματα μέσα από τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων, ώστε να ενημερωθούν οι τηλεθεατές για τη δραστηριότητα και το έργο της Ογκολογικής Μονάδας και της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στο ΓΝΑ "Η Σωτηρία" και την ανάγκη να συμβάλουμε όλοι, για να στηρίξουμε το έργο της, μέσω της κατασκευής και συντήρησης των αναγκαίων υποδομών που απαιτούνται για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Κλινική.

«Το Νοσοκομείο Σωτηρία βρίσκεται εκεί από το 1902. Χιλιάδες άνθρωποι, από όλη την Ελλάδα, έχουν δεχθεί τη φροντίδα του. Ίσως και κάποιος δικός σας. Η Γ΄ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία έχει τώρα την ανάγκη μας. Ενωνόμαστε όλοι, για να βοηθήσουμε στην ανακαίνισή της. Στείλε sms ΣΤΗΡΙΖΩ ή STIRIZO στο 19059», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η Ογκολογική Μονάδα-Γ΄ Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής είναι από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες Κλινικές της Ιατρικής Σχολής, με πολύπλευρο κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο.

Φέτος, συμπληρώνει 25 χρόνια ανελλιπούς λειτουργίας και αδιάλειπτης προσφοράς στην ιατρική φροντίδα και εκπαίδευση. Το κλινικό της έργο περιλαμβάνει νοσηλευόμενους ασθενείς, μονάδες ημερήσιας νοσηλείας, μονάδες, τμήματα και ιατρεία που καλύπτουν όλο το εύρος της παθολογίας.

Προσπαθεί να καθιερώσει ένα σύγχρονο μοντέλο ιατρικής προσέγγισης, που στηρίζεται στη διακλαδική προσέγγιση (multidisciplinary-ταυτόχρονη αξιολόγηση του ασθενή από πολλούς γιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων) και στην εξατομικευμένη αντιμετώπιση (κάθε ασθενής είναι διαφορετικός, δεν υπάρχει μια «συνταγή» για όλους).

Η δράση πρόκειται να υλοποιηθεί, μέσω της ΜΚΟ της Μονάδας του Ογκολογικού Κέντρου Ιατροβιολογικής Εκπαίδευσης και Έρευνας (ΟΚΙΒΕΕ). Το ΟΚΙΒΕΕ είναι μία αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, με πολυετή προσφορά και δραστηριότητες, με αποκλειστικά κοινωφελή και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Σκοπός του ΟΚΙΒΕΕ είναι η καταγραφή, η εκπαίδευση, η ενημέρωση, η έρευνα, η προαγωγή της ιατροβιολογικής επιστήμης και, γενικά, η αφιλοκερδής παροχή υπηρεσιών υγείας στο χώρο της παθολογίας, της ογκολογίας και των νοσημάτων, που σχετίζονται με αυτή άμεσα ή έμμεσα, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου